Business is booming.

Пеевски: ДПС ще върне втория мандат, вървим към избори

0

- Advertisement -

ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно, каза председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, цитиран от БТА. Той беше категоричен още, че партията му веднага ще върне неизпълнен втория мандат, а онези 14 депутати, които останаха неизключени от ПГ, след като не подкрепиха кабинет на ГЕРБ, няма да бъдат гонени от групата.

„Може да сме имали принципни различия по тези теми с господин Доган. Прибързана радост на проруските и другите партии – ДПС ще бъде монолитно и с господин Доган, както двамата сме го правили, ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати. На никого няма да позволим да цепи и да интригантства. Имам различия към определени хора“, каза Пеевски и обясни, че иска да се чуват регионите.

Когото не харесват хората, не искам да е депутат, не искам да се бърка в организациите и да потиска хората, коментира още Пеевски. Държа хората на ДПС спокойно да си избират своите представители и всички да бъдем заедно, каза още той.

„Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи. Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени“, заяви още Пеевски.

По думите му той не е изключвал нито един депутат, а изключванията до момента са поискани от организациите.

Ще върнем втория мандат веднага. Третият мандат вероятно също няма да е успешен, смята Пеевски.

„Затова призовавам президента да забърза процедурата, да не я бави. Ще отидем, ще върнем мандата след като го получим веднага. Третият мандат се вижда също, че няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори. Огромна грешка е, наливаме в разрухата на държавата. Всички хора по места искат правителство“, заяви още председателят на ДПС.

Относно споделените отговорности с другия председател, Пеевски каза, че Джевдет Чакъров има точни функции, които са ясно профилирани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече