Business is booming.

Борисов: Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали

0

- Advertisement -

Бойко Борисов обяви, че най-нормалното и най-стабилното е да има правителство между първата, втората и третата политически сили, и всички останали с експерти да бъдат вкарани в правителството и да се управлява стабилно.

„Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той коментира, че в момента на практика няма институции, няма единна политика. Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи, допълни Борисов.

Във връзка с възможностите за съставяне на правителство Борисов посочи, че има абсолютна безотговорност от партиите и добави, че „в момента ние сме в митинг на предизборна кампания“.

„Никой не иска да обсъжда избирателната система, защото на всички им е изгодно да има много малки партии и само да се замеряме с обвинения“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов е категоричен, че е носил отговорност за съставянето на работещ кабинет, когато ГЕРБ са получавали на избори над 80 депутати. „Ако нашите избиратели, сега, на следващите избори, положат максимум усилия и изкараме над 80 депутати, ще поема отговорност“, добави той.

В отговор на въпрос каква е позицията му относно подкрепа за експертно правителство с третия мандат Борисов отговори, че „това са глупости за експертно правителство“.

Бойко Борисов коментира, че е казал на ПП-ДБ – „трябва да преформатираме правителството, защото вашата тежест е вече 68 на 22 и не е логично вие с 22 депутати да искате цялата власт, плюс регулатори, плюс служби“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече