Business is booming.

Криминалист: Брендо се предаде, защото в затвора ще остане жив

0

- Advertisement -

„Евелин Банев – Брендо можем да кажем, че е един фосил – един от последните мохикани на по-дивашката престъпност. Един от последните големи играчи от времената на бурния преход в България“, коментира в „Тази сутрин“ криминалистът Иван Савов. 

Обявеният за национално и международно издирване Евелин Банев – Брендо се предаде на полицията вчера. Той отиде в 7:30 ч. сутринта пред Централния софийски затвор и е задържан.

„Това е човек, който има много дълга кариера – донякъде спорна. Човек, който е замесен във финансови далавери с някогашната банк „Биохим“. Подобен тип хора работят в началото каквото падне и впоследствие се превръща във все по-голям фактор и играч“, каза още Савов.

По думите му обикновено, за да тръгне кариерата на подобен човек, някой го „дърпа“. Савов не знае със сигурност кой е човекът, който „дърпа“ Брендо. Споменават се имена като Доктора и Таки.

За криминалиста е много интересно защо Евелин Банев се предаде точно сега. Според него има нещо, което го притеснява, за да остане навън.

„Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята Савов.

Според адвокат Димитър Марковски това е много добре премислен ход.

„В затвора охраната е сериозна и много трудно може да се пробие и да се стигне някой да бъде ликвидиран. По-добре в затвора жив, отколкото навън свободен, но мъртъв. Според мен Брендо е направил един избор за оцеляване“, коментира Марковски.

„Подобен тип хора като Евелин Банев, за да останат живи по време на тази своя трафикантска дейност, нерядко се съгласяват да съдействат на братски служби – американски, които също ги използват като мулета, но за техните си цели. В един момент, когато настъпиш интересите и на едните, и на другите – какво правим? Влизаш в затвора“, коментира още криминалистът Иван Савов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече