Business is booming.

 Ало, г-н президент, добре ли сте?

0

- Advertisement -

Narod.bg чете и не вярва на ушите си! На 10.06.2024 г. в медийното пространство се появиха репортажи от награждаване от страна на президента Румен Радев на знакови български „индустриалци“ за „изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната“. Сред тях стърчи и старият измамник и крадец на предприятия Красимир Дачев в качеството му на собственик на „Свилоза“ АД Свищов.

Както Narod.bg писа няколкократно, беловласият схемаджия Красимир Дачев се пробва да получи в края на 2021 г. орден „Стара планина“ – първа степен за „изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната“, който да закичи към дадените му от ДС ,,Народен орден на труда-златен“ /Указ 1097 от 05.06.1980 г./ и орден „Червено знаме на труда-златен“( Указ 720 от 05.03.1984 г.).

Тогава обаче номерът не мина. Разкритията на Narod.bg за кражбата на акциите ТОЧНО в „Свилоза” за 100 млн. щатски долара, източването на предприятия и изпирането на милиони през офшорни компании, лъжите на килограм за някакви мистични „инвестиции“ в „Свилоза“, на които останаха да вярват само най-големите наивници, доведоха до това, че старият аферист се покри, защото до награждаване така и не се стигна.

Сега явно слугата на стария Фатик Красимир Дачев е решил, че ще мине между капките.

Ало, офисът на президента! Вие за какво си получавате заплатите? Вие четете ли, или сте купени от Красимир Дачев? Как може да давате трибуна и най-високо държавно отличие на един патологичен крадец на бизнеси за милиони, след когото и трева не никне? Какво да кажем точно за „Свилоза“?

Точно преди Дачев да открадне акциите от законния собственик на „Свилоза“ и да ги присвои за себе си, предприятието беше поело по пътя на модернизацията с помощта на Европейската банка за възстановяване и развитие и „Нордик Инвестмънт Банк” с цел производство на висококачествени крайни продукти с висока принадена стойност.

След като Дачев открадна акциите на „Свилоза“ и банките разбраха с какъв „индустриалец“ си имат работа, побягнаха презглава и сега „Свилоза“ крета криво-ляво като обикновен производител на суровина с ниска принадена стойност, като ту отваря, ту затваря, а Дачев е обявен за персона нон грата в банкерската общност!

Това ли е великият принос на Красимир Дачев, за който същият получава най-високото държавно отличие? Какво може да очаква президентът на Република България от „индустриалец“ като Красимир Дачев? Отгоре на това ето какво казва самият Дачев по отношение на президента Радев:

https://faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/krasimir-dachev-radev-podklazhda-negativni-emotsii-ne-olitsetvoryava-edinenieto

https://pik.bg/бизнесменът-красимир-дачев-не-на-президент-с-пагони–бащата-на-нацията-трябва-да-е-смирен-news1056869.html

https://blitz.bg/politika/milionert-krasimir-dachev-srazi-prezidenta-radev_news643121.html

Клета майка България, в която носители на най-високото държавно отличие са назначени бизнесмени като Красимир Дачев, носител на ордени от ДС, слуга на Стария Фатик и символ на проваления български преход, ръководен от службите и олицетворен от Красимир Дачев и подобни нему одиозни фигури, които нямат място в днешна съвременна България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече