Business is booming.

Николай Марков: В парламента ще катастрофират два свята

0

- Advertisement -

„Направихме най-впечатляващата кампания за изминалите 35 години.“ Това заяви в интервю за БНР Николай Марков, лидер на ПП „Величие“ – седмата политическа формация, която влиза в новия парламент.

По думите му, „Величие“ е „единствената партия, която направи в 50 града срещи, всички зали бяха препълнени, публикувани онлайн срещи по 4 часа“.

„Понесохме много шамари“, подчерта той.

„Нас не ни гледат с добро око. Цялата кампания, която се разви срещу нас, беше и от системните, и от опозиционните партии. Най-голямата атака получихме от „Възраждане“. Ние не се борихме за техните гласове. Ние се обърнахме към негласуващите хора.“

Запитан какво парламентарно поведение може да се очаква от новата формация, Николай Марков отбеляза, че биха давали подкрепа „за определени тематични неща“, но няма да бъдат аналог на „Възраждане“.

Марков обеща „еталон на европейско политическо говорене за начало“.

„Тази провинциална агресия в българския парламент мислим да я приключим“, изтъкна той.

„В парламента ще катастрофират два свята. Там в момента се намира тази дълбока провинциална агресивна посредственост, която нас ни смущава да дефилира от трибуната на тези институции.“

Запитан дали при някаква хипотеза биха оспорили финалните резултати от парламентарните избори, лидерът на „Величие“ обясни, че ще реагират още по-остро от действия по съдебен ред, „ако има фрапантни случаи, в които някои хора си позволяват да използват държавата като бащиния“.

Сред целите на партията той посочи „работещи институции и работещи политици и допълни, че ще осветяват различни процеси.

„Беше уязвена държавността“, категоричен е Марков. Според него в парламента има „много нелоялни политици – и към законите, и към държавата“, чиито действия следва да бъдат разобличени.

Реалполитиката ни интересува, заяви полк. Николай Марков в предаването „Преди всички“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече