Business is booming.

Измамници се правят на закъсали на магистралата, обират граждани

0

- Advertisement -

За измамници, които обикалят в района на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, сигнализират наши зрители. Пострадали вече се обединяват във Фейсбук групи и издирват извършителите.

Схемата, по която действат е добре забравена и стара. Спират ви уж изпаднали в нужда хора, които имат нужда от пари за гориво, и предлагат да ви продадат златен пръстен на цена, в пъти по-ниска отколкото би струвал, за да могат да заредят автомобила си. По данни на полицията групата се състои от румънски граждани, които гастролират от седмици в района. Измамниците се придвижват с десет автомобила.

Десетки вече са и измамените, по случайност част от извършителите ненадейно попаднали и на Желязко Желязков, разказва Нова тв. „Махаха за помощ. Когато спрях, хвърлиха в колата пръстен, който си има дори печати. Говореха на развален руски”, спомня си той. Единият мъж дори започнал да плаче. Разказал, че майка му починала наскоро, забравил си картата на бензиностанция, а Желязко дори му предложил да го закара до там. След пръстена, мъжът показал и скъпо изглеждащ часовник. Измаменият решил да им даде 100 лв., за да им помогне, но „закъсалият” дръпнал всичките му над 500 лв. от портмонето, оставил часовника и пръстена и избягал.

Преди дни групата се натъкнала на цивилен полицай. Предложили му вместо за 500 евро, да му дадат уж златен пръстен за 200 лв. Служителят на реда задържал един от измамниците за 24 часа, който впоследствие бил удължен с още 72.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече