Business is booming.

Ваня Григорова: Влизам в битката за предсрочните парламентарни избори

0

- Advertisement -

Ваня Григорова влиза в политиката на национално ниво. Това обяви тя с пост във Фейсбук страницата си днес.

„Настъпил е преломният момент, в който работещите българи трябва да защитят правата и интересите си. Да спрат да са пасивни наблюдатели и само да понасят последствията от управленски решения в техен ущърб, без самите те да поемат в ръцете си собствената си съдба. Именно затова взех решение да вляза в битката за предсрочните парламентарни избори“, пише Григорова.

Полученото доверие на изборите за кмет на София й дава увереност, че всичко, което е предлагала в кампанията за столицата, може да се случи на национално ниво.

„Не само е възможно, задължително е, ако искаме хората да не търсят по-спокоен и достоен живот в чужбина, а да се реализират в родината си“, смята Ваня Григорова.

В поста си не посочва в коя листа ще се включи, но най-вероятно Григорова ще участва с коалиция от партии от ляво-център под името „Солидарна България“.

Според нея в момента България наподобява Италия от края на 80-те години с правителства еднодневки и политически хаос, в който непоклатими са само интересите на мафията, фасадна демокрация в съчетание с пазарна диктатура от латиноамерикански тип.

„Евтаназираха парламентаризма, разпарчетосаха дори Конституцията заради конюнктурни интереси и сглобки. В тази вакханалия се чуват всякакви гласове, само не и гласът на истинското конституционно мнозинство – работещите хора, които на всичкото отгоре плащат сметката. Ново възпроизвеждане на сглобката отново ще ги остави на последно място в приоритетите на управляващите. „Мандатът“ на този „елит“ трябва да прекратим незабавно! Време е за социална справедливост, за справедливо разпределяне на изработеното, така че да се подобри животът на всеки българин. И нищо друго няма чак такова значение“, категорична е в поста си Ваня Григорова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече