Business is booming.

Цветанов: Безпринципните договорки ще продължат и след изборите

0

- Advertisement -

Безпринципните договорки ще продължат и след изборите. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в ефира на „Делници“.

„Ние виждаме какъв е зарядът и обещанията, които се дават преди провеждането на избори и какво се случва след като преминат. Основното, за което хората гласуваха и повярваха на ПП-ДБ беше, че ще се противопоставят на модела от протестите, които имаше 2020 г. В момента такава вълна на отстояване на принципна позиция няма, а се влезе в една не коалиция или сглобка и то договорена извън българските институции. Надявам се, че ако бъде направена нова сглобка ще има някакви принципи“.

Цветанов изрази мнение, че в момента основното желание на участниците в изборите  и по специално е големите, водещи формации  ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да нямат 121 депутати, и да бъде включена трета формация.

Лидерът на Републиканци за България попита, защо когато се говори за енергийни проекти и ангажименти на страната, БСП не са така принципни както за договора „Боташ“ да излезе истината за „Турски поток“.

„Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца и да се каже защо корупционният натиск е достигнал почти до размерите на управлението на кабинета „Орешарски“ през 2014 г., сега е 35, а тогава беше 39% по данни от доклада на Център за изследване на демокрацията. Трябва да се говори защо не се концентрира политическата енергия и ползотворното законодателно действие, което трябваше да има българския парламент, точно за тези приоритети, които дават възможност на страната ни за развитие. Да загубиш пари по ПВУ е престъпно като политическо деяние и да не дадеш възможност да се възползваш от оперативните програми, които също са на една кота – минимална съпоставима с други европейски държави от ЕС“, добави Цветанов.

По думите му Калин Стоянов остава министър на вътрешните работи, защото е важен за предстоящите парламентарни избори. Бившият вътрешен министър уточни, че познава отдавна бившият вече главен секретарна МВР Живко Коцев, с когото са работили заедно. Той посочи, че впечатленията му от Коцев са като за професионалист, но допълни, че няма как да застане на 100% зад него към настоящия момент, тъй като не е запознат с дейността му през последните 10 години. Цветан Цветанов коментира промените в Конституцията и каза, че с измененията се е стигнало до това да се създава законодателство, което няма как да бъде устойчиво.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече