Business is booming.

Секретарят по сигурността на президента: Главчев доказа партийната си принадлежност

0

- Advertisement -

„Нямам спомен министър да е престоял седмица в служебен кабинет и впоследствие да бъде освободен“, коментира във Фейсбук секретарят на президента по сигурност и отбрана Димитър Стоянов, който беше и служебен министър на отбраната през 2022 и 2023 г. 

Според него причината за това предложение не се корени „в доказания професионализъм на все още действащия министър“, а се крие „в нефелните конституционни промени, пробутани от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС“. 

Стоянов добавя, че няма спомен и политическа партия да се е намесвала в съставянето на служебен кабинет на президента Радев (като отбелязва, че Плевнелиев е „излишно да го коментира“), нито във функционирането му.

„С тези си действия служебният премиер доказа партийна принадлежност на кабинета „Главчев“. Зная, че ще им е трудно да го разберат, но все пак се надявам на направят опит Венко Сабрутев, Настимир Ананиев и Ко да го проумеят, че този служебен кабинет е в резултат на предложените от Христо Иванов и гласувани от тях калпави промени в основния закон на държавата“, казва още секретарят на президента по сигурност и отбрана.

Остава открит въпросът за причините за исканата оставка, пред кого ще бъде представена, къде ще се проведе дебатът за нея и т.н., посочва още Димитър Стоянов. 

След като вчера служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров, персоналната промяна в състава на кабинета трябва да бъде одобрена и от президента. Предложението на Главчев дойде часове след изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който пред симпатизанти обяви, че в служебното правителство партията му подкрепя единствено министъра на отбраната и поиска смяна на министъра на външните работи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече