Business is booming.

Изтече протокол от разпит на Живко Коцев

0

- Advertisement -

Един от протоколите от разпит на анонимен свидетел по случая с арестите в Агенция „Митници“ беше разпространен в понеделник в медиите.

В разпита свидетел номер 3 разказва за познанството си с шефката на агенцията Петя Банкова и със Стефан Димитров, обвинени за организирана престъпна група.

От думите на свидетелят става ясно, че той е служител на МВР, знае, че Стефан Димитров и баща му Марин се занимават с контрабанда, но контактува с тях, за да има информация. Запознал се и със сочения за контрабандист Паскал.

Според източници на bTV свидетел номер 3 е главният секретар на МВР Жиков Коцев. Той е разпитван два пъти и според информация на телевизията сега прокуратурата преглежда доказателствата, за да прецени дали да му повдигне обвинение.

Екипът ни не успя да се свърже днес с Живко Коцев, по информация от МВР той е в болничен.

В разпространения разпит свидетелят твърди, че отдавна работи в системата на МВР и работата му е да контактува с оперативно интересни лица. Става ясно още, че първо се е запознал с обвинения Марин Димитров, а след това със сина му Стефан Димитров. След това става ясно, че двамата са в приятелски отношения с бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

„Продължително време съм имал служебни отношения с г-н Бойко Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан, което потвърди информацията, че те помежду си са в трайно добри отношения. Моята лоялност към г-н Бойко Рашков е основната причина да поддържам контактите си с Марин и Стефан“, казва свидетелят.

От разпита става ясно, че според този свидетел Стефан Димитров е имал близки отношения със служители на Агенция „Митници“, но е търсил по-близък контакт с Петя Банкова.

„Стефан знаеше, че аз се познавам с Банкова и ме е молил за провеждане на общи срещи с нея, но аз винаги съм се дистанцирал и съм отказвал подобен тип съдействие“, са други думи на свидетелят.

Засега само едната страна в процеса потвърждава, че анонимният свидетел е главният секретар на МВР – адвокат Людмил Ангелов.

Междувременно Софийският градски съд прекрати частното наказателно дело срещу Марин Димитров. От прокуратурата трябва да преценят сами кога да пуснат ново искане за задържане на Димитров или да определят друга мярка за неотклонение, тъй като той е в болница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече