Business is booming.

ГДБОП спря 12 сайта за незаконно разпространяване на музика

0

- Advertisement -

ГДБОП спря достъпа до 12 сайта при операцията за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права. Това съобщиха от МВР, като уточниха, че е установено и чия собственост са били сайтовете.

Операцията е реализирана вчера от служители на дирекция „Киберпрестъпност“ под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В хода на спецакцията киберполицаите установили собственика на 12 сайта, които изградил и поддържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до сайтове. Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Операцията е проведена в координация с Европол в рамките на ЕMPACT (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече