Business is booming.

Осъдиха фондация, която вместо да открива спортни таланти, изкупувала отпадъци

0

- Advertisement -

Окръжен съд-Кюстендил постанови условна присъда за Д. А., председател на фондация, за неплатени данъци за над 120 хил. лева в продължение на 8 години. Фондацията е регистрирана с предмет на дейност в сферата на спорта, откриване на олимпийски надежди, а в действителност изкупувала отпадъци – стъкло, и не е декларирала печалбите си.

Подсъдимият признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт, внесен от Окръжна прокуратура – Кюстендил и делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и на вещи лица, като определеното наказание се намалява с една трета, съобщи БНР.

Фондацията е със седалище Кюстендил. За времето от 1.01.2015г. до 30.06.2022г. е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения (корпоративен данък по чл.5, ал.1 ЗКПО) в особено големи размери – 120 288,84 лева, като не е подал пред НАП-Кюстендил годишни данъчни декларации, пише в решението.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София в 15-дневен срок.

Магистрати коментираха, че от НАП не са проявили интерес и участие в съдебния процес.

Това е втората присъда за невнесени данъци, постановена от Окръжния съд в Кюстендил от началото на годината. Първата е за строителен предприемач от Дупница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече