Business is booming.

Родителите дават 50 хил. лв. награда за човека, който върне Ивана от Дупница

0

- Advertisement -

Вече повече от месец 17-годишната Ивана от Дупница е в неизвестност. Тя изчезна на 22 февруари, когато си тръгна от училище, оставяйки там мобилния си телефон. Последваха акции на полицията, хиляди доброволци опитаха да помогнат, но следа от момичето така и не се откри. Родителите ѝ призоваха неколкократно за помощ, а сега вече са готови да обявят и парична награда в името на това Ивана да се върне у дома.

„Искаме да обявим парична награда от 50 000 лева за човека, който посочи мястото, където се намира Ивана и това доведе до намирането ѝ. От момента на изчезването ѝ нямаме никаква информация за нея“, Това заяви в ефира на „Здравей, България“ бащата на Ивана Георги Георгиев.

По думите му парите ще бъдат дадени на човека, който намери и доведе 17-годишното момиче. „Тя не е при близки“, категоричен е мъжът.

„Решихме да обявим паричната награда, защото повече от месец детето е в неизвестност. Полицията работи по всички версии, включително отвличане или че тя се укрива“, посочи майката Мария Георгиева.

Георги Георгиев-баща на Ивана призова дъщеря си от ефира на БНТ: „Моля те, дъще, да се прибереш по-скоро! Стига вече ни притеснява“.

Според бащата на момичето проблем в училището е причината Ивана да изчезне. „Толкова време да не се обади, съмнявам се да се крие. При такъв тормоз, където е имало, колко ще издържи. Колкото и голям да е човек, ако има тормоз, ще избие или не знам какво може да стане. Много пъти сме ходили в училището, но никакви мерки не са взети от директорката. Няма никакво разследване, искам да се разнищи всичко, защото вече не издържаме. Никой не ни извика, все още нямаме конкретна информация какво е станало в училището, защо си е тръгнала без телефона от така внезапно“, каза Георги Георгиев пред bTV.

По думите на родителите от полицията не им дават никаква информация, нито следи, по които работят.

По думите им оттам им казали, че работи по случая със смяната на снимката в един от профилите на Ивана в социалните мрежи, но няма резултат.

„Предполагам, че полицията е стигнала до извода, че Ивана е извън страната. По тази версия се работи от самото начало“. Това каза в началото на март кметът на Дупница Първан Дангов във връзка с прекратеното издирване на терен на 17-годишното момиче.

Ивана Георгиева е в неизвестност от 22 февруари, когато родителите ѝ съобщиха в полицията в града, че не се е прибрала. Няколко дни по-късно тя беше обявена за общодържавно издирване.

В деня на изчезването момичето е оставило телефона и раницата си в училището и е напуснало сградата.

Родителите на тийнейджърката обявиха, че тя е тормозена в училище, а кметът Дангов назначи проверка. От учебното заведение категорично отрекоха да е упражняван тормоз над Ивана.

Стана ясно също, че и преди година момичето е бягало от вкъщи.

Няколко дни след изчезването на тийнейджърката бяха сменени профилните ѝ снимки в социалните мрежи. Появиха се и реакции на коментари от нейния профил.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече