Business is booming.

Пеевски в НС: Ясно е, че отиваме на избори

0

- Advertisement -

„Ясно е, че отиваме на избори, всичко друго, което се случва, е фарс и мъка.“ Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делян Пеевски. 

„Няма смисъл, нека да запазят достойнството си всички и да отидем да видим какво доверие ще ни дадат хората“, коментира Пеевски и продължи:

„Г-н Борисов изключи втори мандат, аз изключвам трети мандат, ако е при ДПС.

„Ние направихме всичко, което можахме да няма избори. По никакъв начин не се намесихме и чакахме те да се разберат. Но те не се разбраха. Според мен ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отива на избори“, добави той.

И отбеляза, че от ПП-ДБ не е трябвало да прекаляват с исканията си, които са „несъразмерни на тяхната тежест“, и отново подчерта, че ДПС е щяло да даде своята подкрепя при разбирателство между ПП-ДБ и ГЕРБ, за да не влиза страната в „безвремието на предсрочни избори“.

Попитан за думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ПП-ДБ са близки с ДПС, Пеевски отговори, че това са закачки.

„И ДПС, и ГЕРБ сме близки с ПП-ДБ, защото работихме заедно 9 месеца всеки ден. Най-смешно ще е, ако в кампанията се отричаме едни от други, ще започне едно говорене кой на кого е близък. Само да подчертая, интимно близки не сме“, посочи Пеевски.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че много е искал да има правителство, но „то свърши“.

Използвах всички лостове, всички компромиси. Два пъти Мария Габриел отиде при Денков, за да му каже – „счупвате всичко и във втория мандат нищо няма да се случи“, но те – инат или всичко, или нищо, коментира Борисов.

„Няма значение къде сме се срещнали. В нашата парламентарна група и партия вече никой не желаеше да разговаря с тях, защото се бяха наслушали на обиди. В петък на срещата с Асен Василев аз извадих листа и се надявам доблестно да го покажат, и въпреки интереса на партията и преговорния екип собственоръчно подчертах Асен Василев, че остава и е най-важният човек в кабинета. Това бе първият компромис. След това лично зачертах Христо Гаджев и написах Тагарев, лично зачертах Жечо Станков и написах Румен Радев и собственоръчно този министър, който ги изобличаваше за стотици милиони поръчки – Йоловски, казах – нека да е неговият заместник. Значи лично аз на този лист – лидерски – задрасках голямата част от това, за което се бори преговорният екип. Те не бяха съгласни с мен, но това е лидерството“, каза Бойко Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече