Business is booming.

Ученици се гаврят с дете със специални потребности, пускат видеото в интернет

0

- Advertisement -

Ново видео шокира България! Клипът, на който е заснето унижение и гавра срещу дете със специални потребности, предизвика гняв и възмущение в социалните мрежи. Посегателството се случва на входа на елитна гимназия в Мъглиж. Жертвата е 14-годишен тийнейджър, а извършителите са негови съученици. Докато единият публично унижава момчето като го съблича голо, негов приятел снима видео, което качва в мрежата.

След публикуването на видеото в социалните мрежи, започват и залози каква още да бъде направена на момчето със събраните пари от тези залагания, предаде NOVA.

Кметът на града Душо Гавазов е обявил, че ще задейства специални мерки за контрол и сигурност в учебното заведение.

„Случаят е от 5 март, като на 7-и здравния медиатор уведомява директора на училището и той пристъпва към незабавни действия. Родителите на единия насилник отказаха да се явят в Координационния съвет за противодействие на тормоза в училище“, обясни Гавазов.

Този инцидент отразява девалвацията на ценностите на гражданското общество, каза още кметът и обясни, че родителите на насилника от клипа са отказали да се явяват в координационния съвет за противодействие на тормоз в училището. И ако родителите му са дезертирали от своите задължения и нямат капка срам от това, което е извършило тяхното дете и отказват да понесат солидарна отговорност, аз не знам какъв морал и какъв принцип може да говорим, каза Гавазав.

Образователният министър Галин Цоков е разпоредил проверка по случая, ще се окаже психологическа помощ на детето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече