Business is booming.

Ротацията: ПП-ДБ приеха поканата за разговор от ГЕРБ в събота

0

- Advertisement -

ПП-ДБ са приели поканата на ГЕРБ-СДС срещата за ротацията да се състои не в петък, а в събота. Двете партии вчера си размениха покани с предложения за различни дати на преговорната среща.

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще започнат утре, съобщи депутатът от ПП Росен Костурков в ефира на БНТ.

Това не е покана за сватба, за да си изберем дата и да си организираме събитие, коментира той. ПП-ДБ са предложили преговорите да започнат още днес, за да не се губи време, стана ясно от обяснението му.

„Колегите от ГЕРБ може би по технически причини и отсъствието на Бойко Борисов и Мария Габриел решиха, че събота е по-подходящ ден“, посочи той.

Оставката на кабинета на 6 март не е форсирана, тъй като е определена с подписването на споразумението преди девет месеца, заяви депутатът от ПП-ДБ. Костурков напомни, че през януари с ГЕРБ са се договорили, че след ротацията структурата на кабинета няма да се променя и ще има минимални промени.

„Нямаше никакво бързане, просто датата 6 март си дойде. През целия този период колегите от ГЕРБ не направиха нищо. Оказахме се като в една детска игра – едно дете бута друго по стълбите и го пита: „Ти къде си се разбързал“, заяви Костурков.

Меморандумът на ПП-ДБ и споразумението на ГЕРБ много си приличат – трябва да се седне и да се говори сериозно за стабилно управление на държавата, смята депутатът. По думите му ПП-ДБ нямат против да отидат на нови избори, но това ще е вредно за държавата, тъй като държавната администрация спира работа.

„Държим да видим първо какъв е планът за реформи и тогава да говорим за персонален състав. Няма смисъл да говорим за министри, ако не знаем какво ще правим. Когато сме тръгнали да управляваме заедно, трябва да има известна доза доверие, но истината е, че трябва и двете страни да внимаваме“, заяви депутатът от ПП-ДБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече