Business is booming.

Министър Гвоздейков на среща с Кириакос Какурис: Имаме амбиция да променим визията за управление на „Български пощи“

0

- Advertisement -

Възможностите за партньорство при реализацията на инвестиционните политики в „Български пощи“ ЕАД и в жп сектора бяха обсъдени на среща днес между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Кириакос Какурис, съобщиха от министерството на транспорта и съобщенията.

„Имаме амбиция да променим визията за управление на „Български пощи“ и да използваме капацитета на дружеството за разгръщане на максималните му възможности, включително и чрез нови услуги“, каза по време на разговора министър Гвоздейков. Той подчерта, че първата важна стъпка е одобряването на Плана за преструктуриране на пощенския оператор от Европейската комисия. „Ще разчитаме на финансови институции като ЕИБ, за да намерим финансиране за изпълнение на дейностите, заложени в този план. Голямата цел е да предотвратим загубите, да стабилизираме дружеството и да постигнем по-добри резултати“, каза още Георги Гвоздейков.

Двете институции имат дългогодишно партньорство в жп сектора и обсъдиха продължаване на съвместната работа и по проектите в Програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027.

В срещата участваха заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова и Борис Герасимов, както и представители на банката и на „Български пощи“ ЕАД.

По-рано днес Европейската инвестиционна банка (EИБ) и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ), които влизат в състава на Групата на ЕИБ, обявиха серия от споразумения с български партньори в подкрепа на развитието на националната икономика и постигането на целта за въглеродна неутралност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече