Business is booming.

Родителите на прегазения на зебра Филип: Съдебната система не работи за справедливостта, а за комфорта на престъпниците

0

- Advertisement -

Родителите на прегазения на пешеходна пътека 15-годишен Филип са категорични, че съдебната система работи за комфорта на престъпниците. Близките излизат днес на протест, възмутени от решението на съда да пусне шофьора, който го прегази на „зебра“ на ул. „Гурко“ в центъра на столицата, при това след употреба на алкохол.

Мярката му за неотклонение беше заменена с „домашен арест“ от Софийския градски съд. Близките на загиналото момче заявиха, че ще блокират тази вечер кръстовището на ул. Гурко, където се случи трагедията.

„Научихме съвсем случайно за освобождаването на обвиняемия. Адвокатът ни уведоми, че е разбрал, че обвиняемият е пуснат не от вчера, а от началото на месеца. Съдебното заседание е било на 1 февруари. Съдия по заседанието е бил Виктор Чаушев, а прокурор Мария Стоянова. Тъй като ние не сме страна по тези производства, научихме много по-късно, нямаме мотивите, не знаем защо този човек е освободен под домашен арест“, обясни по БНТ Красимир Арсов, баща на прегазения Филип.

„Искането на обвиняемия е стигнало да правилния съдия и съдията го пуска вкъщи, в домашния си комфорт“, категорична е майката на убитото момче.

„Съдебното производство не е приключило, но гледайки как функционира нашата съдебна система е възможно обвиняемият да повлияе на съдебния процес“, добави опечаленият баща.

Красимир Арсов разказа, че негов близък веднага след опелото на сина му е го е уведомил, че има информация, че бащата на обвиняемия вече е платил и ще го пуснат.

„Аз му казах, че е абсурдно, но очевидно не е. Съдебната ни система, след вчера се убедих, не работи за справедливостта, а за да престъпниците се чувстват комфортно“, каза Красимир Арсов.

Според източници на БНТ, разследването на тежката катастрофа вече е приключило и материалите са представени на родителите на убития Филип Арсов. Предстои прокуратурата да ги предяви и на обвиняемия – 37-годишния Петър Тодоров.

Когато процедурата приключи, наблюдаващият прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд. Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение.

При ограничение на скоростта от 30 км/ч, Тодоров се е движел с 88 км/ч и е бил зад волана с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците „Гурко“ и „Шишман“, на пешеходната пътека, той не е спрял, блъснал е момчето и го е убил. По време на катастрофата, в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече