Business is booming.

Бившият прокурор Кокинов: Не съм имал честта да познавам Мартин Нотариуса, но очевидно е поредният голям измамник

0

- Advertisement -

„Никога не съм виждал Мартин Божанов и не съм имал честта да го познавам. Не съм прокурор от 2013 г. Доколкото разбирам клубът, свързан с него, е основан много по-късно. По мое време такива клубове нямаше. Аз лично не съм се срещал никога с него и не съм получавал и покана за членство в такъв клуб“. Това коментира в „Тази сутрин“ по бТВ Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София.

„За първи път чух името му, след като беше разстрелян. Наистина за мен е неизвестен“, посочи още той.

„Това очевидно е поредният голям измамник с по-голям оборот. В съдебната система винаги са се навъртали подобен кръг лобисти, които са обещавали планини от храброст на клиентите си срещу различен вид възнаграждение. Това донякъде е естествен процес, по-важно е самата система да ги разкрива и обезврежда“, коментира Николай Кокинов.

„Очевидно достатъчно добре е мимикрал с гънките на съдебната система. Не знам преди колко време е започнал дейността си. За мен това лице е световно неизвестно. Предполагам, че си търси клиенти, различни от моите“, допълни още той.

Според него хора като Мартин Божанов и Петьо Еврото са „някъде по средата в йерархията“, „някъде между гроба и живота“.

„Единият изчезна безследно, а другият е в гроба. Винаги се намират клиенти за такива хора. Докато има хора, които са готови да дадат нерегламентирана сума. Всяко стадо си има мърша. Това са хиляди хора – всеки със своите слабости и проблеми, понякога има и слаби звена“, коментира Николай Кокинов.

„След смяната на Иван Гешев дойде на власт Борислав Сарафов като временно изпълняващ длъжността. Оказва се, че той по-дълго изпълнява тази длъжност, което неминуемо води до разместване на пластовете в прокурорската система по всички нива“, посочи той.

“Нормално е да се проверява случайното разпределение в една такава голяма прокуратура, каквато е Софийската районна прокуратура. Ако си спомняте и преди имаше някакви закачки и искри между ръководителя на районната прокуратура и главния прокурор. Сега дали е свързано с въпросното убийство и дали е имало някаква информация, че въпросният Нотариус е осъществявал повечето от функциите, свързани с районна прокуратура, аз само мога да гадая. Факт е, че действително има такава проверка. Може би действително има някакви сигнали. Очевидно е, че понякога може да се получи и пробив, като се подбере подходящия човек с подходящия казус“, коментира Николай Кокинов.

Според него прокуратурата е закъсняла с тези проверките в клуба, a те е трябвало да се случат още на следващата сутрин. В другия случай е получено време за прикриване на информация.

„Уличното правосъдие няма втора инстанция „, заяви бившият градски прокурор.

Той посочи, че с Петьо Еврото са се запознали в Столичното следствие.

„Никога не съм бил негов любител и приятел. Той беше по-особен човек – сравнително затворен, сравнително нежелаещ нормална комуникация. Беше опитен стар следовател. Той си изпълняваше своите функции като следовател, но никога не съм имал добрата приказка с него“, заяви Кокинов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече