Business is booming.

Настимир Ананиев: ГЕРБ умишлено създават напрежение преди ротацията

0

- Advertisement -

„Ако отиваме на избори, да отиваме на нови предсрочни парламентарни избори. Въпреки това не вярвам, че ще има нови избори заедно с европейските през лятото, защото има много важни неща, които трябва да се направят“. Това заяви пред БНТ Настимир Ананиев, заместник-председател на Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

По думите му няма как 63 народни представители да държат всичко в ръцете си.

„Нормално е да има баланс при силите, които подкрепят едно правителство. Ако премиерът е от ГЕРБ-СДС, вицепремиерът и Министърът на външните работи трябва да е от ПП-ДБ. Не е изненада, че г-н Пеевски е на страната на ГЕРБ, защото са в коалиция. ГЕРБ умишлено създават напрежение преди ротацията, за да повлияят на преговорите“, коментира народният представител.

Според депутата е възможна смяна на министрите на здравеопазването, МВР и електронното управление. „Ако Калин Стоянов остане министър, ние считаме, че той ще е от квотата на ГЕРБ“, категоричен е Ананиев.

Той е на мнение, че действията са по-важни от думите. Ако предложението за отлагане на ротацията идва от ГЕРБ, това би могло да означава, че не искат Мария-Габриел за премиер.

„Любовта на Пеевски към ПП-ДБ не е споделена. Знаете ли кой казва „Не, не става!“ на Борисов и Пеевски – Кирил Петков. Ние сме наясно, че плащаме политическа цена, но трябва да се отпушат някакви промени, за да може България да върви напред. В този смисъл задачата на Кирил Петков е тежка“, категоричен е народният представител.

„В една ситуация на „завладяна държава“ ние от ПП-ДБ сме в тежка ситуация. Влезли сме в блатото, от което никой няма да излезе с бяла риза, наясно сме с това, ще бъде платена политическа цена, но трябва да се отпушат различни процеси. Малките промени правят малки цепнатини в огледалото на завладяната държава“, коментира Ананиев.

По думите му ПП-ДБ спират много процеси, които не са в интерес на българските граждани, но не са публични. Сигурен е, че хората го разбират, тъй като пътува из цялата страна и това е преобладаващото настроение при срещата с граждани.

Ананиев отбеляза, че в Софийския общински съвет ГЕРБ-СДС показаха как работи завладяната държава. „Те контролират повечето групи и след като избраха председател от ПП-ДБ, ГЕРБ и БСП си поделиха по 4 комисии. Това е огледален образ на парламента. Вижда се защо е толкова тежко и срещу какво сме се изправили. Тази битка е дългосрочна“, убеден е депутатът.

„Правим малки стъпки, но в правилната посока – медицинските хеликоптери, безплатното образование, дефицит от 2,2%, законът за личния фалит и други. Това е начинът България да стане нормална европейска държава“, смята Ананиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече