Business is booming.

Групата на „Възраждане“ в СОС се разцепи

0

- Advertisement -

„Възраждане“ изключи четирима общински съветници след избора на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общински съвет (СОС). Изключените са Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова, обяви общинският съветник Деян Николов от „Възраждане“, който ги определи като „предатели“.

По думите му те не са били решени да защитават каузата „Възраждане“ или са се поддали на натиск.

От днес нататък групата ни в СОС за съжаление намалява, каза Николов. В нея остават само той Емил Димитров и Ивайло Костадинов.

„В последните три месеца вървеше активна кампания по пазаруване на общински съветници от всички групи. Някои групи изцяло бяха купени, други групи бяха пробити. Предложения за постове, пари, закупени цели групи и съответно плащат тези, които сформираха новата сглобка в СОС“, убеден е Николов.

По думите му това е показателно „оттук нататък как ще се управлява столицата с едно мнозинство, което си купи Столичния общински съвет – и групите, и отделни общински съветници“.

Николов посочи, че са „валяли предложения от ляво и дясно“ и най-вече от тези, сформирали мнозинството. „На нас ни предлагаха да се включим в едно управление, което щеше да бъде сглобка в София и щяхме да получим всичко, което искаме – зам.-председателски позиции, пари, общински предприятия“, каза още той, цитиран от БТА.

По-рано днес 47 общински съветници гласуваха „за“ предложения от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Спаси София“ Цветомир Петров за председател на СОС. Той ще изпълнява поста на председател на СОС временно до края на политическия сезон, който завършва с последната юлска сесия на общинския съвет.

По време на тайно гласуване общинските съветници можеха да направят избор между три кандидатури за председател на съвета: Цветомир Петров ПП-ДБ-СС, Пламен Данаилов от „Има такъв народ“, който беше подкрепен от четирима общински съветници и кандидата на „Възраждане“ Емил Димитров, който получи три гласа. Недействителните бюлетини бяха пет.

От ГЕРБ-СДС и „БСП за България“ не предложиха кандидати, въпреки че лидерката на левицата настоя да гласуват за свой представител в местния парламент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече