Business is booming.

Приятелка на убития Пейо: Бореше се да може да вижда детето си

0

- Advertisement -

Моят мъж познаваше Пейо от ученическите години. Били са заедно в 91-а немска гимназия в София. В последствие аз бях състудентка с него в Германия. Беше изключително фин и добър човек, аз говоря още в сегашно време за него, защото всички сме шокирани. Проблемите на Пейо с Габриела започнаха още след раждането на първото им дете под натиск на майка ѝ.

Това разказа пред Нова тв Лора Минева, състудентка на убития 44-годишен мъж, която живее със съпруга си в Германия.

По думите ѝ тъщата на Пейо Пеев – Красимира Трифонова, която е дипломат от кариерата и бивш консул на България в Тайланд, не го харесвала и манипулирала дъщеря си.

„Изведнъж Габриела под натиск на майка си започна да казва на Пейо, че не иска той да има нищо общо с детето им. Казвала му е, че тя заслужава по-добро бъдеще. Тя дори не искаше той да припознае момченцето си, когато се роди. Под натиск на майка си, уж за да можела Габриела да пътува в чужбина с детето по-лесно. Пейо се бори много дълго за това – да признае детето си и да има някакви контакти с него, защото те тогава нямаха брак (първото дете на Габриела и Пейо – Михаел – е на 6 години – бел.ред). Вследствие на тези раздори двамата се разделиха“, допълва Лора Минева.

Тя каза още, че в началото приятелите на 44-годишния мъж дори не са подозирали, че семейната му ситуация е ескалирала дотолкова.

„Мислехме си за Красимира Трифонова, че тя просто е една обсебваща майка, която иска нещо много специално за дъщеря си и затова реагира така. Пейо твърдеше, че тъща му редовно манипулира жена му и влияе на отношенията им. Това бе една дългогодишна битка на моя състудент с тези хора и той правеше всичко възможно да има семейство и деца“, добави Минева.

Жената разказа, че Пейо Пеев е завършил авиоинженерство в Аахен, Германия. „Той имаше възможност да направи добра кариера тук, но избра да се върне в България. Реши да бъде при семейството си и в България да започне нещо. Няма да намерите човек, който да каже нещо лошо за Пейо. Той бе един изключително интелигентен и фин човек“, уточни тя.

В неделя в българската църква в Манхайм ще има панихида за Пейо.

„Това убийство е станало бавно по изключително мъчителен начин. Става въпрос за рецидивисти, които не трябва да бъдат сред обществото“, категорична бе жената.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече