Business is booming.

Синът на убитата учителка с пълни самопризнания: Исках да я приключа по-бързо

0

- Advertisement -

Синът на 64-годишната учителка Рада Гешева, която беше жестоко убита с около 40 удара с нож в Бургас в неделя, е направил пълни самопризнания, обявиха от Прокуратурата.

„Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека“.

Синът ѝ не проявява никакво съжаление. Той не се разкайва, напротив – хладнокръвно заявява, че е „искал да приключи майка си бързо, по-хуманен начин. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал удари по тялото й“, поясниха от обвинението.

Отзовалите се на сигнала за престъплението полицаи заварили на мястото младия мъж и безжизненото тяло на майка му.

Във вторник предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, допълва Нова телевизия. Експертиза ще уточни психичното му състояние. Георги Генджов е криминално проявен. 7 пъти е лекуван в Психодиспансера в Бургас, като миналата година е лежал три пъти.

„Има данни че извършителят е употребявал наркотици и майка му е била силно притеснена от този факт. Най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и до убийство. Той е живял на квартира на адреса, където е извършено престъплението. Неговата майка е живеела на друго място. По-рано през деня той се оплакал от здравословни проблеми и затова тя е отишла“, поясниха от обвинението.

Прокурор Георги Чинев уточни пред журналисти, че толкова жестоко престъпление не е виждал в кариерата си.

Два са подадените сигнала в полицията за извършеното ужасно зверство – първо позвънил приятел на Георги, на когото той признал какво е сторил. 2-3 минути по-късно се обадил и убиецът. Когато полицаите отшили на адреса на ул. „Шейново“ 42 го заварили до трупа на майка си.

24-годишният Генджов е злоупотребявал с наркотици и е взимал медикаменти по лекарско предписание, допълва „Флагман“. Работи се по хипотезата, че е убил майка си, защото приемал нейното притеснение и желание той да спре да взима наркотици като опит от нейна страна да го „трови“ с лекарствата, предписани от психиатър. По тялото на жената се забелязва особена концентрация на рани в областта на бъбрека – вероятно като криворазбрано „отмъщение“ за това, че го е „тъпчела“ с лекарства и не е била съгласна да с решението му да взима наркотици. Първите данни, че злоупотребява с такива са още от 2017 г. – когато е бил едва на 16 или 17 години. Това е отразено в криминалното му досие.

Прокурор Чинев посочи, че на Георги Генджов е повдигнато и предявено обвинение за убийство с особена жестокост и особено мъчителен за жертвата начин. За убийството са използвани два ножа. Самият Георги разказал, че преди да вземе ножа четири часа е гледал втренчено майка си. Първоначално е искал да пререже гръкляна ѝ, тя се съпротивлявала, ножът се е счупил, затова прибягнал към използването на втори, с който нанесъл десетки удари в гърба, бъбреците, краката.

„Ние като хора с немалко опит сме се сблъсквали с много жестоки убийства, но това можем да го наречем „венец“ на жестокостта“, заяви прокурор Чинев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече