Business is booming.

Пеевски призова ДПС да се върне при хората

0

- Advertisement -

Броени часове след обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в което той направи вътрешен и геополитически анализ, отправи своите критики към състоянието на Движението и номинира за негови нови лидери Джевдет Чакъров и Делян Пеевски, към електората се обърна и председателят на парламентарната група на партията и навярно неин бъдещ ръководител.

Ето какво каза Пеевски:

„Скъпи приятели, депесари,

Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвикателства, на които могат да отвърнат само най-подготвените.

Най-важното предизвикателство е да не губим връзката с хората, в името на които преди 34 години беше създадено Движението за права и свободи, за чиито достоен живот, сигурност и спокойствие за бъдещето отговорност носим ние, политиците.

Като председател на парламентарната група на ДПС приех тази отговорност от името на всички нас, натоварени да участват активно в парламентарния живот на България и ЕС, като с решенията си подкрепят и защитават не само вас, а всички български граждани.

Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и необходимостта да работим така, че да върнем доверието там, където то е загубено. При хората.

Защото силата на една партия е в това – да устоява на времето и неговите предизвикателства, но и в това да устои на предизвикателството да остане и да работи със и при хората.

Последните 6 месеца направихме много за това в парламента и в местната власт, но имаме още много, много работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните очаквания и изисквания към нас са да бъдем до тях. И ние трябва да бъдем.

ДПС е партия с мисия. От създаването си преди 34 години, носеща каузата на евроатлантизма, на защитата на правата и свободите и на политическата мъдрост, разум и далновидност. И ако днес трябва да си припомним за тези ценности, то е за да продължим напред. В неспокойно време, в което Европа и Светът и страната ни посрещат глобалните предизвикателства на войната и военните конфликти, миграционния натиск, енергийните рискове и климатичните промени.

Във време, носещо необходимостта от ново начало. Когато трябва да бъдат препотвърждавани и отстоявани ежедневно и евроатлантическата ни принадлежност като държава, и демокрацията, и парламентаризма и политическия разум.

Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност.

Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно“, заяви Делян Пеевски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече