Business is booming.

Премиерът: Дефицитът е спаднал на 2,2%

0

- Advertisement -

Премиерът Николай Денков съобщи, че по последни данни на Министерство на финансите дефицитът е спаднал в пъти под апокалиптичните прогнози и с днешна дата вече е 2,2%. Благодарение на това ще бъдат отделени допълнително извън бюджета 1,2 милиарда лева за проекти на общините. Новината министър-председателят оповести в началото на първото за годината правителствено заседание.

„Като правителство ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститорите и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората и бизнеса“, каза Денков във встъпителните си думи пред министрите.

„Не вярвайте на думи без аргументи, независимо от това кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати, само те имат значение“, апелира премиерът и даде положителния, по думите му, пример със снижаването на дефицита.

„Министерството на финансите предостави информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2%, което е почти процент под заложеното в бюджета и три пъти под апокалиптичните 6 до 7 процента, с които обществото беше плашено месеци наред“, заяви премиерът и похвали екипа на министър Асен Василев за постижението.

„Постигнатият по-добър дефицит ни даде възможност да отделим 1,2 милиарда допълнително спрямо предвидените в бюджета за проекти в общините. Това са средства, които всеки един ще може да усети, според това как ще бъдат използвани в съответната община“, добави Денков.

„Ще продължим да работим за резултати, които променят България към по-добро. Изисква се време, за да ги усети всеки в ежедневието си, но сме на прав път и вярвам, че хората започват да го разбират“, убеден е министър-председателят, който честити и новата година.

„Нека гледаме с увереност към 2024 г., защото имаме основания за това“, призова Николай Денков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече