Business is booming.

Кошмар! Рухна таван на подлез в София

0

- Advertisement -

Таванът на ключов столичен подлез е на път да се срути върху главите на преминаващите. Теч е предизвикал обрушване на бетонната част на колоната, както и са паднали метални конструкции, съобщи bTV.

Подлезът е на бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“. Той е доста оживен, а само червени ленти обозначават опасността.

Зам.-кметът на район „Триадица“ обясни, че течът идва от тревните площи от платното, а ремонтът, който е правен преди месеци, е бил козметичен.

„Преди 6 месеца е ремонтирана само т.нар. декоративна част от тавана, тоест окачения таван и осветителните тела. Всъщност носещата конструкция не е ремонтирана. Ние за този теч сме сигнализирали неведнъж през изминалите години към Столична община. Подобни течове има не само на този подлез, имаме същия проблем в съседния подлез. Реално трябва да се направи цялостна изолация може би откъм пътното платно. Това трябва да се направи вече с по-сериозен проект, което не е в сферата на районната администрация“, каза зам.-кметът инж. Христо Вълчанов.

Той обясни и какво ще се направи, за да се обезопаси на първо време падналият таван.

„Служители на районната администрация ще дойдат и ще разкачат част от тавана. Ще се опитаме да закрепим тази метална конструкция, което ще е малко трудно, но и ще сигнализираме и Столична община за това, за да могат да се вземат мерки“, обясни Вълчанов.

Две трамвайни линии и търговски център са в района на подлеза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече