Business is booming.

Царете на лъжата! Нов проект на сглобката убива светкавично ТЕЦ-овете – започват яростни протести

0

- Advertisement -

Нов проект за Стратегия за устойчиво развитие на енергетиката до 2030 година с хоризонт до 2050 година с автор Министерство на енергетиката на порочната сглобка прави на пух и прах споразумението, което синдикатите на енергетиците и миньорите подписаха в парламента с основните политически сили и правителството на 3 октомври и което бе одобрено с решение на Народното събрание.

Според документа само до 2025 година, тоест само за 12 месеца, трябва да бъдат закрити 600 мегавата въглищни мощности. Това е една много голяма централа или няколко по-малки.

През 2026 година пък трябва да бъдат ликвидирани още 300 мегавата, а до 2030 година трябва да изчезнат общо 1900 мегавата, това е равно на почти целия АЕЦ „Козлодуй”.

Всички приказки, че централите ще работят до 2038 година, се оказват поредната нагла и безочлива лъжа на антибългарската сглобка. Това е и крещящо нарушение на Конституцията и правния ред в страната и може да доведе да огромно социално напрежение в навечерието на зимата.

Според запознати синдикати и работници са като попарени от подобно безочие и са започнали бързо подготовка на протести, пред които есенното блокиране на магистрали щяло да изглеждат като „невинна репетиция”.

Обмисля се и започването на ефективни стачни действия още през зимните месеци, което може да доведе страната до енергиен колапс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече