Business is booming.

ДПС се събира на знаков съвет днес, самият Доган ще го води

0

- Advertisement -

ДПС днес се събира на знаков Централен съвет в 13:00 ч. За първи път от години заседанието на партийния актив от цялата страна ще бъде ръководено от почетния председател Ахмед Доган, който пое кормилото на Движението след оставката на Мустафа Карадайъ и ще е начело до избора на нов лидер през февруари на националната конференция.

Заседанието на ДПС ще се състои в столичния хотел „Рамада“.

„Да наблюдаваме кой ще седне до почетния председател. Който седне до Доган, той ще е председателят на партията“, коментира журналистката Валерия Велева по БНТ по повод очакванията от форума.

Припомняме, че Доган се оттегли от политиката след опит за атентат срещу него с газов пистолет по време на Осмата национална конференция на движението през 2013 г. и се връща в оперативната политика знаково от 7 ноември насам, когато досегашният председател Карадайъ се оттегли от поста.

Делян Пеевски, който до този момент бе съпредседател на парламентарната група, коментира пред медиите, че това е решение на Карадайъ, а мандатът му изтича през декември. Още на следващия ден Делян Пеевски бе избран за председател на парламентарната група, а впоследствие оставка подаде и зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който се смята за приближен на Карадайъ.

Към момента Карадайъ е народен представител. Вчера парламентът гласува неговото отстраняване като член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. От поста заместник-председател на Централния съвет на ДПС се оттегли и Ахмед Ахмедов. Той също към този момент остава депутат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече