Business is booming.

Денков поиска смяна на състава на ЦИК

0

- Advertisement -

Трябва да се търси смяна на състава на Централната избирателна комисия. Той не отразява реалността в момента. Това трябва да го направи Народното събрание, каза министър-председателят Николай Денков в живото предаване на Министерски съвет, в рамките на което премиерът отговаря на въпроси на граждани.

В момента не трябва да се търси смяна на министри, каза още Денков, визирайки министър Александър Йоловски, който ръководи Министерство на електронното управление. Скандалът с машините преди първия тур на местните избори трябва да бъде изчистен, но смяна на министри, които си вършат професионално работата в момента не стои на дневен ред, каза той.

Това, което ще направим през следващите месеци е повишаване качеството на живот, за да искат хората да живеят и да работят в България и да се върнат тук, посочи Денков.

В последните две години има значително увеличение на социалните разходи, има много сериозен социален пакет, който беше осигурен и ще продължи да се осигурява, има и допълнителни средства за заплати каза премиерът.

Трябва да бъдат приети данъчните закони, за да може да направим бюджет, който да отчита реално приетите такива, посочи премиерът. Очаквам бюджета да започне да се обсъжда от другата седмица, каза Денков.

По негови думи ще има грижа за и за служителите в Националната статистика, като част от средствата са заделени точно, за да се компенсира изоставането през последните години.

На въпроса за актуализацията на пенсиите премиерът посочи, че това се очаква в средата на 2024 г. с около 11%. „Хората получават коледна добавка всеки месец, защото получават увеличението на пенсиите всеки месец“, заяви той.

„Има три основни критерии за влизане в Еврозоната, единственият по който сме извън правилата е инфлацията, която е по-висока отколкото са стриктните изисквания. Но и тук има прецеденти – Хърватия беше приета в Еврозоната без да изпълнява този критерии. България може да изисква един преглед, за да покаже че няма проблем с финансовата стабилност“, каза Денков.

По отношение на Шенген, това което правим се оценява високо от всичките партньори, посочи премиерът. Имаме сериозно намаление на потока от мигранти. Имаме напредък и по въпроса за върховенството на закона, каза той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече