Business is booming.

Назначиха допълнителна токсикологична експертиза по делото „Семерджиев“

0

- Advertisement -

Тричленен състав на Апелативния съд в София назначи допълнителна токсикологична експертиза по делото „Семерджиев“, съобщиха от съда.

Тя трябва да изясни по какъв начин е възможно да се приемат различните видове наркотици, както и какво време е необходимо за разграждането им в организма предвид метаболитните процеси. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от подсъдимия, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

Искането за назначаване на експертизата бе направено пред съда от защитата на Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени.

На 5 юли м.г. 35-годишният бивш футболист, седнал зад волана на луксозен джип „Ауди“, помете такси на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Свети Наум“ в София с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция „Европейски съюз“. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.

В края на април Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса.

Още на първото заседание магистратите назначиха две нови експертизи – ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата, както и нова автотехническа експертиза. Резултатите от допълнителната ДНК експертиза за биологични следи още се чакат.

Съдът допусна изслушването и на две нови свидетелки. Семерджиев твърди, че не той е управлявал автомобила, а една от двете жени.

И на днешното заседание обаче двете свидетелки не се появиха. Затова апелативните магистрати решиха, че ще бъде направен нов опит те да бъдат призовани. Според адвоката на подсъдимия Мирослав Христов, ако отново не могат да бъдат открити или не се явят е възможно съдът да постанови принудителното им довеждане.

До момента те са неоткриваеми.

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече