Business is booming.

Кандидат-кмет с 0 гласа на изборите

0

- Advertisement -

Кандидат за кмет от берковско село остана с нула гласа на изборите в неделя. На местния вот дори той не гласувал за себе си. Камен Тодоров бил един от петимата кандидати да застане начело на Слатина. „Реших да се кандидатирам, като мислех, че нещата ще бъдат по-добре”, обяснява той.

Часове преди изборите обаче решил, че не иска да става кмет. „Реших да не пусна и за себе си. Казах и на останалите да не гласуват за мен”, допълва кандидатът с нула гласа. Не го учудва, че дори и близките му не го подкрепили. „Не съм питал жена си, защото не говоря с нея”, казва Тодоров.

Камен взел решението да се откаже, за да подкрепи друг кандидат за кмет на селото, който е негов роднина. Разсърдил се и на коалицията, която го издигнала. „Тази партия не е за мен. Те идваха и не ме поканиха и аз се разсърдих. В последния момент реших да се откажа – ден-два преди изборите”, посочва той.

Не уведомил и общинската избирателна комисия. Така имало възможност да бъде избран, макар да нямал желание. Признава, че ако това се беше случило, нямаше да се откаже от кметския стол. На въпрос не му ли е гузно, че все едно е излъгал избирателите, обясни: „Гузно ми е, но какво да направя. Ако ме бяха избрали, щях да направя много неща”.

В село Слатина имат право на глас 144 души – от тях са гласували 115. На историята на Камен Тодоров подхождат с усмивка.

„Това трябва да се пусне като най-големия куриоз, който се е получил в България. Дори сам не е гласувал за себе си. Направо си е объркал бюлетините и е гласувал за някой друг. Мислех, че той се е закачил ей така, за да става майтап”, смята Трифон Георгиев.

„Това беше много подвеждащ факт. Като го има в бюлетината, значи той участва в избора, което е некоректно и подвеждащо. Не е редно да участва в бюлетината, защото този глас е похабен”, е мнението на Цветан Гергов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече