Business is booming.

Известен лекар за е-рецептите: Има генерици, които действат лошо на пациентите!

0

- Advertisement -

„Всеки лекар от фронтовата линия да попитате, ще ви каже, че има произведени лекарства от определени компании, които практически действат лошо на пациентите. Това се знае. Оригиналната формула обичайно винаги действа така, както е описано в листовката. Има генерици, които са чудесни и на по-ниска цена. Така или иначе кое лекарство ще се предпише, е преценка на лекуващия лекар”.

Това каза в интервю за „Събуди се” по Нова тв анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

Според него здравните специалисти трябва да осигурят нужния софтуер за предписване на електронни рецепти, защото сега, ако те прегледа пулмолог и ти изпише антибиотик, личният лекар е този, който трябва да го изпише. Той е медикът, който ще носи отговорност.  Д-р Ненков е „за” всички лекарства да се изписват по електронен път.

Анестезиологът коментира и зачестилите случаи, в които чрез изкуствен интелект, се използват лицето и гласа му, за да се рекламират медикаменти, които е възможно да са опасни. „Никога няма да участвам в такава реклама. Това е измама”, зарече се лекарят. Самият той е закупил 2 продукта, които е дал на прокуратурата за изследване на съставките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече