Business is booming.

Домашно куче нахапа жена, уби домашния ѝ любимец

0

- Advertisement -

Домашно куче без намордник нападна жена и уби нейното куче в столичния квартал „Люлин“ в София. Жители на района твърдят, че това е пореден подобен случай в квартала.

Инцидентът е станал на 27 септември. Около 08.00 часа Добринка Дейкова разхождала домашния си любимец, когато видяла друга жена с две кучета.

„Едното се спусна и нахапа моето куче. Опитах се да го опазя, но не успях. Ръцете ми са нахапани. Извадих си медицинско. Подадох сигнал до 9 РПУ, районната община и Агенцията по безопасност на храните. Жалбата ми беше пренасочена към Столичния инспекторат. От полицията ми се обадиха. Казаха ми, че жената им е добре позната. Подавани са и други сигнали от потърпевши в района, но до момента са й изпращани само преписки. Инспектор е ходил в дома й. На адреса е имало само едно куче“, разказа потърпевшата жена пред NOVA

След запитване от медията, от полицията съобщават, че има събрани материали, които са изпратени в Районната прокуратура. От обвинението пък обясняват, че документите са пристигнали едва вчера.

От Районната община и Столичният инспекторат поясниха, че е съставен акт за административно нарушение. Собственичката на агресивното куче е отхвърлила твърденията в сигнала. Столичният инспекторат и район „Люлин“ – Столична община са направили проверка, съставен е констативен протокол, потърсени са доказателства и предстои да бъдат разпитани свидетели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече