Business is booming.

Алек Болдуин може да влезе в затвора за 18 месеца

0

- Advertisement -

Холивудският актьор Алек Болдуин все пак може да бъде изправен в съда за смъртта на операторката Халина Хътчинс. Обвинението за непредумишлено убийство срещу Болдуин беше отхвърлено през април, но магистрати предупредиха, че той може да бъде обвинен отново.

От спецпрокуратурата в Ню Мексико обявиха във вторник, че възнамеряват да представят на Голямото жури (група от граждани, но не съдебни заседатели) в Санта Фе работата си по случая, и че намират Болдуин за отговорен за фаталната стрелба по операторката Халина Хътчинс и раняването на режисьора Джоел Соуза на снимачната площадка на филма „Rust“.

Делото ще бъде представено в рамките на следващите два месеца, според прессъобщение, в което се казва: „Голямото жури ще определи дали съществува вероятна причина Болдуин да бъде обвързан с наказателни обвинения“.

Ако бъде признат за виновен, 65-годишният Болдуин може да получи до 18 месеца затвор.

След задълбочено разследване през последните няколко месеца излязоха наяве допълнителни факти, които според нас показват, че г-н Болдуин носи наказателна отговорност за смъртта на Халина Хъчинс и за стрелбата срещу Джоел Соуза“, казаха специалните прокурори Кари Мориси и Джейсън Луис.

„Вярваме, че подходящият курс на действие е да позволим на комисия от граждани в Ню Мексико да решат оттук нататък дали г-н Болдуин трябва да бъде задържан за наказателен процес“, смятат още те. Докато съдебните заседатели решават дали някой е виновен или не, хората от Голямото жури изслушват доказателства и решава дали някой да бъде обвинен в престъпление. 

Адвокатите на Болдуин Люк Никас и Алекс Спиро от Куин Емануел коментират пред „People“: „Жалко е, че една ужасна трагедия се превърна в това погрешно наказателно преследване. Ще отговорим на всички обвинения в съда“.

Мориси и Луис отхвърлиха обвинението за непредумишлено убийство срещу Болдуин през април, цитирайки „нови факти“ по случая и си запазиха правото да мълчат, докато преценят. Болдуин, звездата и продуцент на уестърна, който се снимаше в Ню Мексико през октомври 2021 г., държеше реквизитен пистолет по време на репетиция, който неочаквано за него произведе изстрел, покосил младата Халина Хътчинс. Болдуин каза, че не е знаел, че пистолетът по погрешка съдържа истински куршум и твърди, че не е натиснал спусъка.

След продължително разследване прокурорите обвиниха актьора, носител на „Еми“, в „изключително безразсъдни действия“, когато обвиниха него и филмовия оръжейник Хана Гутиерес-Рийд на 31 януари 2023 г.

Гутиерес-Рийд, която пледира за невинност, я очаква съдебен процес през февруари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече