Business is booming.

От 1 октомври: Румен Спецов е със 7 бона заплата

0

- Advertisement -

От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов се увеличава на 7000 лв., което е с почти 1000 лв. повече.

Това е решило правителството на вчерашното късно заседание.

„Това е първа промяна на основна месечна заплата за лице, заемащо тази длъжност, след 2021 г., като до момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лв.“, се казва в съобщението на правителствената пресслужба. 

В мотивите за повишение на заплатата е записано, че е отчетена спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор на НАП, както и „приноса му за успешното изпълнение на стратегическите и оперативните цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП“.

Освен това правителството прие постановление, с което одобри 25 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. за увеличаване на възнагражденията на служителите в Националната агенция за приходите (НАП) и в Агенция „Митници“.

С този акт ще се подобри „балансът в нивата на заплащането на служителите в двете институции. Взема се предвид, че агенциите предприемат все повече мерки за модернизация и адекватност на администрацията за изпълнение на заложените планове за приходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на служителите ще създаде условия за засилване на мотивацията за изпълнение на целите на приходните агенции“, се казва в прессъобщението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече