Business is booming.

Издигнаха Красимир Стойчев за кмет на София

0

- Advertisement -

„Партия на Зелените“ съвместно с гражданска платформа „Власт в Хората“ ще участват заедно в общинските избори в София с кандидати за кмет, общински съветници и районни кметове. Кандидатът им за кмет на столицата е Красимир Стойчев, а девизът на кампанията е „Умна и зелена София“.

Основната ѝ цел е преминаване на управлението на Общината на технологичен принцип, с прилагането на блокчейн – неподлежащи на манипулация технологии, във всички общински дейности, с цел прозрачност, ефективност и одитиране. Като първостепенна задача е прилагането на умни блокчейн договори при обществените поръчки, което да неутрализира корупционния натиск.

Преминаването на технологичен принцип в управлението на Столицата е насочено в следните четири направления:

Трансформация на града, чрез използване на реалните данни за движението и поведението на жителите на града. Цел е изграждането на интелигентни трафик мениджмънт, паркинги, осветление, обществена сигурност.

Трансформация на здравните грижи за софиянци чрез интеграцията на всички общински здравни заведения в един медицински холдинг и създаване на независима Столична здравна каса.

Мораториум върху новото строителство в югозападна София, до изработване и приемане на нов Общ устройствен план на града от бъдещия общински съвет. Ориентация към изграждане и модернизация на детски и училищни сгради, както и общински жилища за младите хора. Сканиране на всеки квадратен метър зелена площ и дърво в града и създаване на зелен блокчейн регистър за предотвратяване намаляването им.

Трансформация на общинска полиция в реална градска полиция. Увеличаване на районните управления на полицията в София от 9 на 24, съобразно административното делене и преминаването им, както и на КАТ София, на подчинение на Столичната община.

Целта на програмата е да увеличи благосъстоянието на софиянци, както и в следващите четири години да има реално нарастване стойността на тяхната недвижима собственост.

Кой е Красимир Стойчев? 

Той е роден в София. Завършва висшето си образование във Висшия икономически институт в столицата със специалност „Статистика и иконометрика“. Работи в Комитета по единна система за социална информация. След промените през 1989 г. създава и управлява групата фирми „Трон“ и вестниците „Стандарт“ и „7 Дни спорт“.

През 1994 г. основава и управлява първия мобилният оператор „Мобилтел“. Създател е и на компанията „Макс телеком“. Консултира фирми за производство на зелена енергия.

През 1984 г. е вербуван от службите и работи като агент „Танов“ към Второ главно управление на Държавна сигурност, което се занимава с икономическото контраразузнаване. 

След това е работил и за създаденото през 1986 г. Четвърто (икономическо) управление на ДС. Свален е от оперативен отчет през 1990 г. Неговата агентурна принадлежност е обявена като член на съвета на директорите на фирмата длъжник „Нюз холдинг“ АД, издаваща през 90-те г. вестник „Стандарт“.

Владее английски, немски и руски език. Женен с две деца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече