Business is booming.

Разследване: Адвокати рекетират бизнесмена Иван Папазов за 300 000 лв., докато бранят схема на БАБХ с 13 000 избити прасета с недоказана африканска чума (документ)

0

- Advertisement -

В разградения двор „България“ всичко е възможно – дори абсурди като бандити да влязат във властта, а бизнесмени да бъдат рекетирани от… адвокати, наети от държавата.

Точно такъв е казусът с бизнесмена от Пазарджик Иван Папазов, един от големите месопроизводители, превърнал се в жертва на адвокати, наети от… БАБХ да бранят рекетьорска схема, зад която прозират избити 13 000 прасета заради (недоказана) африканска чума по 6 (шест) животни, която е удостоверена само по документи и от лаборатория на Агенцията, показа разследване на Narod.bg.

Никой така и не видял „болните“ прасета, заради които инспекторите-бухалки превърнали свинефермата на Папазов в с. Априлци в екарисаж, за което ви разказахме в предишна публикация.

След касапницата бизнесменът и съпругата му Веселка Папазова завеждат дела срещу Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Пазарджик, която е под шапката на прогнилото от корупция Министерство на земеделието и храните, а финалът е категоричен – безобразията на чиновниците струват 5 370 000 лева, които БАБХ трябва да преведе по сметките на дружествата на Иван Папазов, доскоро благодетел на футболния „Хебър“.

От ситуацията, обаче, се възползвала адвокатската кантора, с която БАБХ имала подписано споразумение за външни услуги.

„Адвокатите ме накараха да подпиша запис на заповед, че им дължа 300 000 лева за предоставените услуги?! Представете си – юристите, които защитаваха ОДБХ, т.е., противниковата страна, искат аз да им платя 300 бона? Съгласих се да подпиша, защото се заканиха, че в противен случай няма да ми дадат дължимите 5 370 000 лева. Затова и до момента плащането за избитите 13 000 животни се протака“, обясни пред Narod.bg рекетираният бизнесмен.

Според документа, който публикуваме, „споразумението“ за рекета е подписано от адвокат Цветелина Димитрова Петкова, вписана в Софийската адвокатска колегия.

Безумията продължават

Цялата адвокатска схема е пропита с абсурди, но както винаги дяволът се крие в детайлите, а те са:

1. Цветелина Петкова е съпруга на адв. Иван Иванов Соколов, свързан със „златната локва“ на ГКПП „Капитан Андреево“.

2. Цветелина Петкова е съдружник в адвокатско дружество „Велинов и Петкова“, което от години обслужва юридически фирмите, окупирали същата граница с Турция.

3. Важен детайл от рекетьорската схема с 300 бона хонорар е, че съдружникът на Цветелина Петкова във въпросното адвокатско дружество – Ивайло Велинов, е бил част от ръководството на партията на Мая Манолова и дори кандидат-депутат в 10-и МИР-Кюстендил.

В миналото Велинов е ликвидатор на фирмата „ДДД-Софийска област“, чийто едноличен собственик е бил бившият областен управител на Софийска област, екс депутат от ДПС и кмет на Своге Емил Иванов, свързван с мутренската групировка ВИС, показа разследването на Narod.bg.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ по темата за рекета от БАБХ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече