Business is booming.

ГЕРБ: Кандидат-кметът ни за София ще е подготвен, няма да има експерименти

0

- Advertisement -

За София ГЕРБ ще предложи подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика и не е попаднал случайно на някаква позиция. Не търсим някакъв експеримент. Това обясни пред журналисти депутатът Тома Биков, след като партията се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в местния вот през октомври, като внесе необходимите документи и по традиция, 9999 подписа.

Заедно с него в ЦИК дойдоха активисти от партията, както и административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, лидерът на младежката организация на ГЕРБ и настоящ депутат Георг Георгиев и народният представител Николай Алгафари.

На въпрос дали председателят на парламента Росен Желязков е сред обсъжданите имена в кметската надпревара за столицата, Биков беше категоричен, че сега няма да бъдат съобщени никакви имена, защото това щяло да породи спекулации. Защо трябва да провеждаме гатанки, попита Биков.

Имаме кандидати в 265 общини, пълни листи, допълни Георг Георгиев, председател на Младежи ГЕРБ.

Тръгваме към победа на местните избори с вярата, че това единствено може да предотврати това, което се случи на национално ниво последните две години, да се случи и на местно през следващите четири години, коментира още Тома Биков. Ние сме против българските общини да бъдат превърнати в start up, в обект на експерименти, подчерта той.

В тази кампания ще се борим за стабилна България и за това българските граждани да могат да обърнат внимание и на себе си, а не да се занимават през цялото време с експериментите на „случайно попаднали хора в политиката“, подчерта Биков. Той добави, че партията не мисли за загуба на София, а за това как през следващите 4 години да продължи да се развива.

Факторът за нормализация се нарича ГЕРБ, убеден е той.

ГЕРБ се регистрира в ЦИК за самостоятелно участие на местните избори. До 18 септември е срокът партията да се регистрира в общинските избирателни комисии, като ще има места, където ще участваме в местни коалиции, дали сме възможност на общинските си структури да намерят най-удачния вариант и форма, уточни Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ. Той добави, че в партията е почти приключил процесът на утвърждаване на кметове на общини, на кметства и общински съветници. Но искаме първо да приключи процесът по документалната регистрация на партии и коалиции до 18 септември, след което и вие ще бъдете уведомени за имената на кандидатите, обясни Паунов.

Предстоят, вероятно, едни от най-важните избори за държавата – местните, те трябва да бъдат професионално, експертно обезпечени, но смятам, че обществото ни изисква те да бъдат и „въоръжени“ с морално-етични кандидати, коментира Георг Георгиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече