Business is booming.

Брекзит се оказа опустошителен за турнетата на британските музиканти в Европа

0

- Advertisement -

Във Великобритания проучване на Независимото дружество на музикантите показва, че Брекзит има опустошителен ефект върху турнетата на британските музиканти в страни от Европа.

Почти половината от британските музиканти са заявили, че са имали по-малко работа в Европа след излизането на страната от блока, докато повече от една четвърт изобщо не са имали изяви. Има дори музиканти, на които се е наложило да напуснат професията си, предава БНР. 

Докладът на Независимото дружество на музикантите предупреждава, че бюрокрацията в резултат на сделката за Брекзит на Борис Джонсън, все още има изключително вреден ефект върху британските групи и певци. Големи звезди като сър Елтън Джон и Деймиън Олбърн от „Блър“ критикуваха правителството за неуспеха да премахне бариерите пред турнетата.

Британското мецосопрано Дженифър Джонстън пък заяви снощи, че „Брекзит тихо убива британския музикален сектор от световна класа“, критикувайки правителството за нежеланието да предоговори с Брюксел визите и другата бюрокрация, съпътстваща турнетата. Проучването установява, че изявите на много музиканти в ЕС са отменени поради проблеми с визи и разрешителни за работа, допълнителни пътни разходи и карнети – документацията, необходима за инструменти и оборудване. 

Има дори случаи на британски музиканти, кандидатствали за ирландски паспорти, само и само да могат да заобиколят бюрокрацията и проблемите, породени от факта, че страната им вече не е в ЕС.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече