Business is booming.

Цалапица остава под 24-часова полицейска охрана

0

- Advertisement -

В опит да потуши напрежението в пловдвиското село Цалапица МВР обеща 24-часовата полицейска охрана да продължи. В четвъртък вечерта местните имаха среща с шефа на областната дирекция Радослав Начев. Той пое поста наскоро след предишният директор Васил Костадинов се раздели с началническото място заради напрежението в Цалапица.

То възникна след убийството на 24-годишния Димитър Малинов, извършено миналия месец.

Основният заподозрян за престъплението избяга от България и все още няма информация да е задържан. Междувременно бяха арестувани братя близнаци, за които разследващите твърдят, че са помагали в прикриването на убийството.

И Костадинов, и шефът на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев бяха критикувани заради бавното издирване на заподозрените. В Цалапица започнаха протести, а вътрешният министър Калин Стоянов поиска двамата полицейски началници да подадат оставки. Те отказаха и Костадинов бе преназначе, а срещу Керпиев започна дисциплинарно производство.

В четвъртък Начев припомни, че се извършват проверки на работата на РПУ-Стамболийски. Трябва да се даде отговор дали през последните две години са били прикривани сигнали и дали действията на местните полицаи са били адекватни. По негово разпореждане служители от Стамболийски не се занимават с охраната на реда в Цалапица.

Той допълни, че по време на срещата хората са искали основно информация за разследването на убийството. От МВР са отговорили, че не могат да дават данни без разрешението на прокуратурата.

Убийството не е било единствената обсъждана тема. Жителите на Цалапица са поставили и други проблеми, съществуващи отдавна. Един от тях е движението на тирове през селото. Те са заявили, че често камионите минават на червено през единствения червен светофар.

Хората са се оплакали още от липса на полицейско присъствие. Обещано им е поставяне на още охранителни камери, както и засилени проверки за пътни нарушения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече