Business is booming.

Чатове разкриват скандална схема: Полицейският началник Георги Кандев поръчва на благоевградски журналист „огън“ по шефа на РЗИ

0

- Advertisement -

Скандална схема, в която лъсват нерегламентирани отношения на между благоевградски журналист и местният полицейски началник Георги Кандев разтърси интернет. Скандални чатове заливат мрежата, а от поръчките в тях са възмутени хиляди.

От снимките, които изтекоха, става ясно, че благоевградски журналист афишира личната си връзка с лице, записано като Кандев. Скрийншотовете показват разговор, в който са обсъдени „поръчки“, говори се и за тормоз над началници на институции в Благоевград, пише safenews.bg.

Доколкото се вижда от чатовете, работещ в медиите иска нерегламентирана информация от лицето Георги Кандев. Това име съвпада с името на шефа на полицията. Идеята била да бъде ударен шефът на РЗИ в града Калоян Калоянов.

Справка показва, че чатовете излизат в унисон с освобождаването на Калоянов от поста. Това става със заповед на тогавашния здравен министър Асена Сербезова. Документът е от 31 май 2022 г.

От документите става ясно, че общинският съветник Яне Янев от Сандански отново иска да става кмет, като старт на кампанията си дал с гръмка атака срещу полицията.

Видео в социалните мрежи показва как журналистът полива тревата в двора на дома си и обявява публично, че чака Кандев.

Коментарите в мрежата са смразяващи: „Възможно ли толкова нагла злоупотреба служебно положение от страна на полицейски началник?“, „Как шеф на полицията дава протекции на местен журналист?“, „Шеф на полицията на гости на вилата на журналист – страшен скандал?“.

В социалните мрежи под клиповете, които са изтрити след скандала, възмутени питат „Каква е тази афера?“, „Използва ли се полицията в Благоевград от шефа ѝ, за да мачка хора?“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече