Business is booming.

Кметът Димитър Бръчков продаде за жълти стотинки болницата, негов приятел си строи хотел на пъпа на Петрич (документи)

0

- Advertisement -

Време е кметът на Петрич Димитър Бръчков да бъде арестуван за пробив в националната сигурност, след като остави града без болница. За сметка на това в съседство върху терена на старото болнично заведение и в името на „200 бона бонус“ ще изникне поредният лъскав хотел, вдигнат от приятел на кмета, алармира източник на Narod.bg от югозападния град.

Ако бившият министър Асен Меджидиев е прав, че „здравеопазването е една от най-големите структури в държавата и от него зависи нашата национална сигурност“, компрометирането на грижите за здравето на петричани с липсата на болнично заведение е пробив, който би трябвало да коства килия.

В момента в най-голямата болница в Югозападна България работят само 2 отделения – по реанимация и хемодиализа, затова и пациентите пътуват до Сандански или Благоевград, където да получат адекватно лечение.

СХЕМАТА

На ул. „Рокфелер“ се намират сградите на старата и новата болница, последната построена с дарение от едноименната фондация.

Старата болница, обаче, вече я няма – градоначалникът Бръчков я продаде заедно с терен 3 декара за смехотворните 150 000 лева на приятелски настроения бизнесмен Симеон Мантарлиев, който вече събори зданието и започва строеж на хотел – току в сърцето на парка на Петрич.

Зад сделката с общината прозира поредното Бръчково престъпление, защото само цената на урегулирания поземлен имот е над 500 000 лева. Т.е., теренът е продаден за поне 3 пъти по-ниска от пазарната цена. Не е тайна, че по времето на бившия кмет Вельо Илиев данъчната оценка на имота бе за близо 480 000 лв.

Прокурорска проверка ще установи, че „Мантар-2012” е постигнала ненормално изгодната сделка с общинския имот благодарение на фалшифициран технически паспорт, за което вината отново е в кръга около Димитър Бръчков.

Петричани са наясно, че Бръчката е близък приятел със сина на Мантарлиев – Иван, който често кани кмета на протяжни обеди в своя хотел „Мантар“ край с. Марикостиново, където да се обсъждат сделки и схеми далече от любопитни очи и уши.

Хотелът Бръчковия приятел на пъпа на Петрич ще е с капацитет 120 легла, ще разполага с фитнес, СПА и конферентни зали, физиотерапия, фризьорски салон, търговски обекти, спортни и детски площадки и всичко това на мястото на старата болница. Това става ясно от инвестиционно намерение, внесено в РИОСВ – Благоевград от фирмата „Мантар-2012“ ЕООД – с. Марикостиново, еднолична собственост на 70-годишния Симеон Мантарлиев.

Работата вече е в ход – на 29 декември 2022-а старата болница с площ 1048 кв. м и по-малка търговска сграда са съборени и върху имот от общо 2802 квадрата на улица „Рокфелер“ 54-56 започва градежът на хотела на Мантарлиев.

Старата болница бе съборена след поредната сделка на Бръчков в ущърб на Петрич

Особено интересно ще е за прокуратурата начинът на продажба – не на търг, за да може общ. Петрич да осребри колкото може повече този свой имотен актив, а през конкурс -за да я вземе правилният човек според субективните критерии на Димитър Бръчков и неговата хунта в общината. Както и става.

От медията обещават ВТОРА ЧАСТ на разследването за имотните схеми на прокурорската мишена Димитър Бръчков, от която става ясно с кои сделки идва бонусът от 200 000 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече