Business is booming.

Българин, румънец и двама турци заловени за нелегален трафик на мигранти на границата

0

- Advertisement -

Румънската гранична полиция е попречила на 116 мигранти да преминат нелегално румънско-унгарската граница през последните 24 часа, предаде агенция Аджерпрес и БТА.

В четири камиона, управлявани съответно от двама турци, един българин и един румънец, са открити общо 80 мигранти. Шофьорите на камионите са превозвали мебели, амбалаж, катализатори и зеле за компании в Словакия, Унгария, Австрия и Италия.

При проверката румънските гранични власти са установили, че нелегалните мигранти са граждани на Алжир, Бангладеш, Шри Ланка, Индия, Пакистан, Афганистан, Непал, Сирия и Етиопия на възраст между 19 и 51 години. Те са били влезли легално в Румъния, уточни румънската гранична полиция в Арад.

В ТИР, управляван от турски гражданин, са открити още 26 граждани на Еритрея, Бангладеш и Сирия, които възнамерявали да достигнат нелегално държави от Западна Европа.

В района на Нъдлак румънската гранична полиция е заловила също 10 души, които се придвижвали пеша в посока Унгария. Проверката установила, че става дума за граждани на Пакистан, Непал, Бангладеш, Шри Ланка и Индия на възраст от 19 до 37 години, пребиваващи законно в Румъния.

Шофьорите, в чиито камиони са открити нелегалните мигранти, са разследвани за трафик на хора, а чуждестранните граждани – за опит за незаконно преминаване на държавната граница, уточнява Аджерпрес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече