Business is booming.

Баща и син се задушиха, докато копаят въглища в незаконна мина

0

- Advertisement -

Спасителните екипи откриха мъртви бащата и сина, които изчезнаха, докато добиват незаконно въглища край пернишкото село Житуша, съобщи Dir.bg, като се позовава на информация от Областната дирекция на МВР в миньорския град.

Сигналът бе подаден около 10 часа. По данни на полицията мъжете влизали в отвор в изоставен минодобивен район на затворения рудник „Инж. Иван Русев“ с диаметър от 60 см и с дълбочина 15 метра, за да копаят въглища. На място бяха изпратени екипи на Пожарната, полицията, Спешна помощ, както и спасително-пещерни екипи, които разполагаха със специализирано оборудване. 

Около 14 часа спасителите откриха тялото на единия от мъжете, а малко по-късно и на другия. Бащата е на 60 години, а синът е на 31. Адресната им регистрация е в радомирското село Касилаг.

Метан във високи концентрации и липсата на кислород са сред евентуалните причини за смъртта на двамата мъже. Телата са откарани в Съдебна медицина за аутопсия. Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров.

Той коментира, че в спасителната операция е взел участие отрядът за химическо разузнаване към спасителното звено. Екипът е използвал газ анализатори и метан детектори, както и въздушно-дихателни апарати с оглед безопасността на участниците в акцията. Теренът, където е станал инцидентът, също е отцепен. В хода на спасителните дейности са се включили също новосъздаденият спасителен отряд към Община Перник и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Димитров заяви, че екипите са направили всичко по силите си, но за съжаление случаят е завършил фатално.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече