Business is booming.

Важно! Пийте по чаша вода на всеки час!

0

- Advertisement -

Основният „танц“ в горещото време са промените в кръвното. При високи температури то пада и най-често създава проблем за хората с хронични заболявания, обясни по Нова телевизия проф. Арман Постаджиян, началник на отделението по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“.

Температура над 30 градуса е изпитание за организма, особено когато идва много рязко, без време на аклиматизация. Да не забравяме, че още по-голям стрес предизвиква температурата в свръхнапечен автомобил, която може да надхвърли 60 градуса, предупреди професорът.

Как можем да проверим дали има рязък спад на кръвното? Проф. Постаджиян цитира елементарен тест: ако при ставане от седнало положение в първата до третата минута артериалното налягане падне с повече от 10 милиметра (установява се при измерване), значи има подобна реакция и трябва да се вземат мерки.

В случай че хипертониците изпитват подобен дискомфорт, трябва да се консултират с наблюдаващия ги лекар, който може да намали приема на лекарствата им.

Проф. Постаджиян, предупреди, че подобен проблем може да имат и мъжете, които пият алфа-блокери заради простатата. По думите му това са други клас медикаменти, които е разумно да бъдат редуцирани.

Кардиологът препоръча да се носи шапка, да се обличат широки, светли дрехи и да се използва по-хладната част от денонощието за физическа активност.

Професорът посъветва на всеки час да се изпива по една чаша вода.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече