Business is booming.

Гешев внесе в парламента нови документи по „Барселонагейт“

0

- Advertisement -

Главният прокурор Иван Гешев изпрати в 49-ото Народно събрание допълнителни материали към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Б.Б., бивш министър-председател на България, съобщиха от държавното обвинение.

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“, и съдържат доказателства, относими към предмета на разследване.

Документите съдържат протокол за претърсване и изземване на имот, одобрен с определение от Софийски градски съд, с който са иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства. Приложени са още протокол за доброволно предаване, справка от проверка на СДВР по повод възложени оперативно-издирвателни мероприятия и молба за правна помощ до  Турция, изготвена от отдел „Международен“ към Върховната касационна прокуратура.

Обвинител №1 внесе искането в деловодството на 49-ото Народно събрание на 2 юни, а лидерът на ГЕРБ обяви, че няма намерения да се отказва от имунитета си.

Два дни по-рано бившата „Мис България“ Ивайла Бакалова, която бе определена като ключов свидетел по разследването за имота в Барселона, даде показания в прокуратурата и обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление.

Пред обвинението свидетелства и бившият шеф на „Лукойл“ Валентин Златев, който беше призован на разпит във връзка с делото „Барселонагейт“, тъй като малко след избухването на скандала къща в испанския град е продадена на местен бизнесмен, но основен акционер в дружеството продавач е служител на Златев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече