Business is booming.

ГЕРБ искат ПП-ДБ да сменят състава на проектокабинета, за да продължат преговорите

0

- Advertisement -

„Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете“. Това заяви пред медии в парламента кандидатът от ГЕРБ-СДС за ротационен премиер Мария Габриел. Съпредседателят на ГЕРБ Томислав Дончев призова вторите в парламента „Сметнете подхода“. 

Габриел каза, че за да бъдат подновени разговорите с ПП-ДБ, ще е нужна промяна на състава и формата на кабинета. Габриел декларира още, че на ход е мандатоносителят (ПП-ДБ), който трябва да търси подкрепа.

Разговори може да има, ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази тотално и държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на всичко това. Нека бъдем ясни – разочарованието в обществото е огромно. Недоверието в партньорите ни е огромно. Страхът в администрацията е потресаващ„, декларира Габриел и поиска всеки да направи крачка назад, за да се стабилизира държавата.

След като миналата седмица депутатът (вече бивш представител на ПП-ДБ) Радостин Василев огласи петчасов запис от Национално заседание на „Продължаваме промяната“, Мария Габриел обяви, че преговорите са замразени, но остави отворена вратата за тяхното размразяване.

Условието бе да има „извинение към българските граждани, българската администрация, българските учители, офицери, от уважението към нашите партньори към България и нейните граждани“, избори Мария Габриел.

При връчването на втория мандата вчера обаче президентът Румен Радев призова ПП-ДБ да върнат празна папка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече