Business is booming.

Вътрешният министър: Исканията за оставка на Гешев са с „политически привкус“

0

- Advertisement -

Ден след като една партийна централа поиска оставката на Иван Гешев, прокурорите, които протестираха в негова защита, изведнъж внесоха искане (за оставка) и цели трудови колективи, които го подкрепяха, сега са срещу него. Това коментира пред журналисти в Пловдив вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според него „в този акт има изключително много политически привкус“. По думите на Демерджиев прокуратурата не може да скача и да прави едно или друго нещо, след като политическа сила даде знак. Ако прокурорите искат да бъдат магистрати, те трябва да бъдат независими и да се борят за независимостта си. Това, което виждаме през последните дни, не е проява на независимост, каза още вътрешният министър.

Той коментира и полицейската акция в нощно заведение в Пловдив и твърденията за превишени полицейски права от страна на служителите на МВР. Демерджиев посочи, че акцията не е била съгласувана с него и не му е докладвано незабавно след извършването ѝ. По случая са разпоредени проверки. По думите на министъра данните, които излизат в публичното пространство, и тези, които се съдържат в доклада по него, са противоречиви. Демерджиев увери, че в зависимост от резултатите от проверките, ще предприеме бързи мерки. Той не отхвърли възможността да се стигне до искане на в Пловдив и на главния секретар на МВР.

Министърът на вътрешните работи е в Пловдив за участие в национална конференция на тема „Ролята на правната помощ в случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола“.

Форумът е част от проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромска общност. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече