Business is booming.

Шишков разкри нова афера. Този път с търговете на ВиК дружествата

0

- Advertisement -

Конкретика как точно се нагласят търговете във водния сектор даде днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Преди два дни той и колежката му Росица Карамфилова съобщиха, че България ще загуби 90 млн. лв. след финансови корекции на проектите по европейската програма „Околна среда“.

Днес пред БНТ Шишков уточни, че са проверени 10 ВиК дружества във връзка с подмяна на водопреносната мрежа. При всички били установени проблеми с възлаганията. „Проверени са 21 договора, само 4 от тях нямат проблеми, 17 имат. Проблемът се състои в начина, по който са възлагани договорите – в търговете кандидатстват определен брой участници, отстраняват се всички и остава един. Но се оказва, че и той има същите нередности като останалите“, обясни Шишков.

Най-много нередности са установени в дружествата в Смолян, Кърджали, Стара Загора и Бургас. Регионалният министър даде като ярък отрицателен пример ВиК – Бургас. По думите му, през последните 8 месеца МРРБ и българският ВиК холдинг се отпивали да сменят управителя на дружеството, но съдът ги възпрепятствал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече