Business is booming.

Близо 7200 българи се записаха като хазартно уязвими

0

- Advertisement -

Близо 7200 граждани са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите от средата на декември 2022 г. до момента. Това съобщава на официалния си сайт Националната агенция за приходите, като отбелязва, че след 2-годишно прекъсване отново е подновила поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост.

Регистърът не е публичен, напомнят от агенцията. Достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори.

За да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него през електронната услуга „Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта“, която е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл:nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години, добавят от приходната агенция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече